open p-tech hvordan håndtere mikroaggresjoner
Blogg/

Mikroaggresjoner: Hvordan oppdage dem, håndtere dem og beskytte din fred

Artikkel av Jasmine Williams 25. februar 2021 (25 år)

For studenter

I en ideell verden ville skolen og arbeidsplassen være trygge områder for alle. Dessverre er vi ikke der ennå, og skadelige mikroaggresjoner skjer hele tiden. Men det betyr ikke at du ikke kan gjøre noe med det. Les videre for verktøy som hjelper deg med å identifisere mikroaggresjoner og stå opp for deg selv.

Skolen bør være et trygt sted for deg å lære, vokse og forberede deg til den "virkelige verden". Men det er noen ganger det første stedet hvor du opplever situasjoner som avslører folks skjevheter.

 

Kanskje læreren din misgendered deg eller kom med kommentarer om en klassekamerats trege internett. Kanskje noen brukte et utdatert eller støtende ord i en gruppediskusjon. Disse situasjonene kan være veldig ubehagelig, men du trenger ikke å riste dem av eller ignorere dem.

 

Hvis du føler at læreren din eller en klassekamerat har fått deg til å føle deg mindre enn eller respektert deg på en eller annen måte, har du rett til å si fra og ta det opp. Og faktisk er dette en veldig god muskel å styrke. Fordi disse situasjonene ikke bare skjer på skolen. De skjer også på jobb.

 

Likevel vet vi at disse situasjonene kan være vanskelige å navigere. Så i dette innlegget går vi gjennom eksempler på øyeblikk der du kanskje må argumentere for deg selv eller andre, og gi deg verktøy for å hjelpe deg med å håndtere disse interaksjonene.

Hvordan identifisere mikroaggresjoner

Eksemplene ovenfor kalles faktisk "mikroaggresjoner". Mikroaggresjoner er hverdagslige kommentarer, spørsmål, handlinger som er skadelige fordi de opprettholder negative stereotypier, vanligvis om marginaliserte grupper.

 

Mikroaggresjoner skjer hele tiden. Og selv om de ofte ikke er ment å være sårende, kan de få folk til å føle seg utrygge og ubehagelige. Med mikroaggresjoner er det virkningen som betyr noe. Selv om mikroaggressoren ikke mente å fornærme eller såre noens følelser, har du fortsatt all rett til å ta dem opp.

 

Mikroaggresjoner kan virke små eller ubetydelige i øyeblikket, men de legger opp og kan få folk til å føle at de ikke hører hjemme. Det er som å ha noen poke deg hardt og på samme sted på armen om og om igjen. En poke kan ikke skade for mye. Men over tid blir det stedet knust, og hver poke gjør litt vondt litt mer enn den siste.

Hvorfor er det viktig å argumentere for deg selv?

Det er ikke alltid lett å gjøre, men å svare på en mikroaggresjon og talsmann for deg selv (eller noen andre) kan gjøre mye bra for alle.

 

Å snakke opp kan hjelpe mikroaggressoren å forstå virkningen av sine handlinger og hvorfor de var sårende. Det gir dem også en sjanse til å be om unnskyldning og gjøre det godt igjen. Dine handlinger kan til og med utløse en større diskusjon rundt inclusivity eller inspirere klassekameratene til å argumentere for seg selv hvis de er i lignende situasjoner.

 

Å argumentere for deg selv og andre er også en ferdighet du kan ta med deg når du kommer inn på arbeidsplassen. Hvis du for eksempel noen gang er i en situasjon der du legger merke til at sjefen eller kollegene dine kommer med støtende eller respektløse kommentarer, vil du ha erfaringen og vitenen til å håndtere det med tillit.

Hvordan håndtere mikroaggresjoner

Selvfølgelig er det å si at det er viktig å argumentere for deg selv en ting. Men hvordan håndterer du faktisk en mikroaggresjon i øyeblikket?

 

La oss si at du nettopp har sett noen si noe (eller gjøre noe) støtende. Først må du tenke på sikkerheten din. Folk kan bli defensive eller til og med stridende når de konfronteres, så før du adresserer personen, ta noen minutter å tenke over hva du kan gjøre for å beskytte deg selv.

 

Kan du ta opp samtalen med mikroaggressoren eller ta skjermbilder av chat-vinduet der kommentarene dukket opp? Bevis kan være verdifull hvis du trenger å rapportere hendelsen til en høyere opp. Sørg også for at du trygt kan forlate situasjonen hvis det blir for anspent.

 

Til slutt, har du noen rundt – et familiemedlem, en venn eller en mentor – som kan trøste deg eller gi deg litt plass til å debriefe etter at du er ferdig med samtalen? Å argumentere for deg selv kan være stressende og drenering, men å snakke med folk du stoler på kan hjelpe deg å takle.

 

Husk at du ikke trenger å svare på hver mikroaggresjon du opplever (mer om det senere). Men hvis du har bestemt deg for at du føler deg trygg nok til å konfrontere mikroaggressoren, ta en pust i bakken og ring personen til side eller åpne en direkte meldingschat med dem. Når du har deres oppmerksomhet, restate hva personen gjorde eller sa. Du kan bruke en enkel uttalelse som, "Jeg tror jeg hørte / så deg( omskrive kommentar / oppførsel). Er det riktig?"

 

Derfra kan du bruke følgende taktikk:

 

Be om mer avklaring: "Kan du si mer om hva du mener med det?" "Hvordan har du kommet til å tro det?"

 

Separat hensikt fra støt: "Jeg vet at du ikke innså dette, men når du (kommentar / oppførsel), det var sårende / støtende fordi ( forklareinnvirkning). I stedet kan du (skissere forskjellige språk eller virkemåte.)"

 

Del prosessen din: "Jeg la merke til at du (beskriv kommentar / oppførsel). Jeg pleide å gjøre / si det også, men da lærte jeg(beskrive den nye prosessen)."

 

Gjennom hele samtalen, prøv å fokusere på mikroaggresjonen selv, ikke mikroaggressoren. Dette vil bidra til å sikre at aggressoren ikke føler at de er under angrep, så de er mer åpne for dialog.

Hvordan forberede seg på ulike reaksjoner på dine handlinger

Mikroaggresjoner er et følsomt emne. Fordi de ofte er et resultat av bevisstløs bias og privilegium, kan folk slite med å forstå hvordan eller hvorfor det de gjør er sårende. Dessverre vil de ikke alltid svare slik du vil, så det er godt å være forberedt.

 

 

Her er noen av de vanligste reaksjonene du kan få når du konfronterer en mikroaggressor:

 

Fiendtlighet. Hvis mikroaggressoren blir sint eller aggressiv, må du sørge for at du har en utgangsplan for å forlate samtalen eller plassen trygt.

 

Defensivt. Ikke alle vil se situasjonen fra ditt synspunkt. Husk å holde deg til poengene dine, fokusere på handlingen og dens innvirkning, og gjør ditt beste for å holde deg rolig når du forklarer din side. Hvis du føler deg følelsesmessig eller overveldet, er det helt greit å pause samtalen og komme tilbake til det senere.

 

Avvisende. Personen kan prøve å le det av og prøve å få det til å virke som deres handlinger ikke var så "big of a deal." I dette scenariet, minne dem om virkningen av deres kommentarer eller atferd, og, avhengig av ditt komfortnivå, du kan prøve å presse dem til å ha en dypere samtale.

 

Unnskyldende. Når vi konfronteres med vårt eget privilegium, reagerer vi noen ganger ved å sentrere vår egen skam og skyldfølelse. Vit at du ikke trenger å akseptere en unnskyldning, spesielt hvis det virker uoppriktig; Det er ikke din jobb å få noen til å føle seg bedre. Du kan dele ytterligere ressurser med mikroaggressoren (men igjen, ikke føler deg forpliktet til å gjøre det).

 

Avhengig av hvilken reaksjon du får, kan du velge å enten:

  • Ta opp problemet med dem igjen senere,
  • Eskalere problemet og varsle en høyere opp (for eksempel en avdelingsleder eller din rektor), eller
  • Godta resultatet, selv om det ikke er den du håpet på, og ta en beslutning om hvordan du ønsker å håndtere denne klassen, klassekameraten eller læreren i fremtiden. Du kan for eksempel bytte kurs eller unngå å samhandle med denne personen hvis de fortsetter å få deg til å føle deg ukomfortabel.

"Hva om jeg ikke vil reagere på en mikroaggresjon?"

Det kan kreve mye mot å kalle ut eller kalle inn noen som er respektløs mot deg, så vit at det er greit å velge dine kamper.

 

Hvis du ikke føler deg komfortabel med å argumentere for deg selv i øyeblikket, kan du skrive ned noen notater om hva som ble sagt eller gjort, sammen med dato, klokkeslett og andre viktige detaljer. På den måten vil du ha noen bevis som du kan referere tilbake til hvis du bestemmer deg for å snakke med personen senere.

 

Vit at du ikke trenger å snakke på vegne av hele rase, kjønn, evne eller legning. Hvis noen for eksempel ber deg om å lære dem hvorfor kommentarene eller handlingene deres var respektløse, trenger du ikke å engasjere deg i dem. Du kan sende dem linker til pedagogiske artikler eller bare velge å ikke svare.

Siste tanker

I en ideell verden ville vi alle kunne studere og arbeide på steder hvor vi umiddelbart føler oss sett, hørt og forstått. Mens du (forhåpentligvis) ikke trenger å håndtere mikroaggresjoner overalt hvor du går, kan det å vite hvordan du skal håndtere dem hjelpe deg med å beskytte deg selv.

 

Du må lære folk hvordan de skal behandle deg, og det begynner med å sette grenser og argumentere for deg selv når folk overskrider dem. Mens de første par gangene du snakker opp for deg selv kan være nervepirrende, jo mer du gjør det, jo lettere blir det.

 

Allerede registrert for Open P-TECH ? Det er tonnevis av ressurser i plattformen på raseleseferdighet, biasog andre emner. Utforsk dem på egen hånd, eller del dem med læreren eller skolen din for å fortsette denne samtalen.